album
Hiphop

Feis

Hard Van Buiten, Gebroken Van Binnen

TOP NOTCH/UNIVERSAL

Ze zijn niet te benijden, die Nederlandse rappers. Het aanbod aan mc’s is enorm, iedereen knokt voor een plek en er wordt veelal met gelijke wapens gestreden. De luisteraar is de dupe, want eenheidsworst ligt op de loer. Raps over hun moeder, hun jeugd op straat, hun (ex-)vriendinnetje . . .

Dat is ook voor een groot deel de makke van Feis op Hard Van Buiten, Gebroken Van Binnen. Het is persoonlijk, maar ook weer niet pijnlijk persoonlijk als Fresku. Er zijn goede teksten, maar niet zo goed als die van Winne. Er is techniek, maar niet van het niveau Rico. Flauwe vergelijkingen? Misschien wel, maar het geeft aan dat Feis een degelijke plaat heeft gemaakt, die toch niet kan tippen aan de topalbums. En dat heeft dus te maken met de weigering het gebaande pad te verlaten. Als je niet kunt concurreren met de besten op een bepaald terrein, dan moet je zoeken naar een nieuw geluid, een eigen weg. Anders is er weinig reden om dit album vaker op te zetten. En dat is jammer voor de talentvolle rapper die Feis is.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: Feis - Hard Van Buiten, Gebroken Van Binnen (album) | OOR