album
Indie

WARPAINT

Heads Up

ROUGH TRADE/KONKURRENT

Je kon erop wachten. Na de pure, climaxloze spanningsopbouw in ieder nummer van Warpaints vorige (titelloze) album volgt op derde plaat Heads Up de grote ontlading. In opener Whiteout wordt er al lekker uitgehaald, het broeierige begin van By Your . . .

Warpaint bestaat namelijk niet langer uit twee gitaarspelende zangeressen en hun ritmesectie, maar is uitgegroeid tot een groep waarin alle leden een voorhoedepositie bekleden. Bassiste Jenny Lee Lindberg en drummer Stella Mogwaza hebben hun eigen coupletten en zingen de refreinen samen met het voormalige spitsenduo Theresa Wayman en Emily Kokal. Het resultaat: meer vocale variatie en een beduidend voller geluid. Dat geldt overigens ook voor de instrumentatie. Nummers als The Stall en So Good draaien nog steeds om beats, maar vooral het inkleurende gitaarwerk is in grotere en sterkere mate aanwezig. Wie deze band ontdekte via debuut The Fool maar afhaakte na de drastische koerswijziging op album twee, doet er dus goed aan om Heads Up een kans te geven. En voor wie Warpaint altijd al goed vond: deze derde is hun meest bevredigende plaat tot nu toe.

Heads Up gratis thuis ontvangen? Neem dan nú een abonnement op ons prachtblad en word automatisch lid van Club OOR. Klik hier voor alle info!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm in onze shop
bestel nu

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m in onze shop

In de nieuwe OOR lees je over St. Vincent, Royal Blood, Luwten, Greta Van Fleet, Girl In Red, Squid en ...
OOR is 50! Bestel het jubileum­boek en -magazine
jubileum

OOR is 50! Bestel het jubileum­boek en -magazine

Het zal u niet ontgaan zijn: OOR is 50. Vijf-tig! Dit zijn de drie opties om het feestje mee te ...
Typhoons
album
Royal Blood

Typhoons

Na een paar singles van Royal Blood was het begin 2014 wel duidelijk: dit moet elk Lowlands-achtig festival op de ...

Recensie: WARPAINT - Heads Up (album) | OOR