album
Indie

WARPAINT

Heads Up

ROUGH TRADE/KONKURRENT

Je kon erop wachten. Na de pure, climaxloze spanningsopbouw in ieder nummer van Warpaints vorige (titelloze) album volgt op derde plaat Heads Up de grote ontlading. In opener Whiteout wordt er al lekker uitgehaald, het broeierige begin van By Your Side mondt uit in een zweterige clubbeat en single New Song is zelfs een dansbaar popliedje, met als opvallendste aspect de onderlinge rolverdeling.

Warpaint bestaat namelijk niet langer uit twee gitaarspelende zangeressen en hun ritmesectie, maar is uitgegroeid tot een groep waarin alle leden een voorhoedepositie bekleden. Bassiste Jenny Lee Lindberg en drummer Stella Mogwaza hebben hun eigen coupletten en zingen de refreinen samen met het voormalige spitsenduo Theresa Wayman en Emily Kokal. Het resultaat: meer vocale variatie en een beduidend voller geluid. Dat geldt overigens ook voor de instrumentatie. Nummers als The Stall en So Good draaien nog steeds om beats, maar vooral het inkleurende gitaarwerk is in grotere en sterkere mate aanwezig. Wie deze band ontdekte via debuut The Fool maar afhaakte na de drastische koerswijziging op album twee, doet er dus goed aan om Heads Up een kans te geven. En voor wie Warpaint altijd al goed vond: deze derde is hun meest bevredigende plaat tot nu toe.

Heads Up gratis thuis ontvangen? Neem dan nú een abonnement op ons prachtblad en word automatisch lid van Club OOR. Klik hier voor alle info!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ayreon

Het wondere universum van Ayreon

Uitgesloten was het; dat Arjen Lucassen de muziek van zijn progmetalproject Ayreon ooit zou vertalen naar een livesetting. Dat maakte ...
nieuws
Eddie Vedder

Eddie Vedder speelt met straatmuzikanten

Het moet je hart even stil doen staan: een verzoek om te jammen met Eddie Vedder. Het gebeurde een straatmuzikant ...
nieuws
The Killers

The Killers naar de Ziggo Dome

The Killers komen naar Nederland. Op woensdag 28 februari 2018 staan Brandon Flowers en co in de Ziggo Dome in ...