album
Indie

Fix Everything

Hellend Vlak

GEERTRUIDA

In de Amsterdamse gitaarunderground lijkt iedereen het met iedereen te doen en daar komen dan regelmatig nieuwe bands uit voort. Fix Everything bestaat uit gitarist Marijn Westerlaken (Those Foreign Kids, TV Wonder), zanger/bassist Benjamin van Gaalen en drummer Tim Mooij-Knip (beiden ex-Stairs To Nowhere en Tijger Salto). Op Hellend Vlak spelen ze drie kwartier noisy postpunk, aangelengd – of afgewisseld – met logge psychedelica, sludge en hardcore bij elkaar.

Maar voor wie dat te heftig vindt klinken, zijn er prima instapstukken als A Cool Grave, dat met z’n bezwerende Afrobeatgroove wel aan The Ex doet denken, en The Problems, waarin Van Gaalens koortsachtige praatzang wordt ondersteund door Sonic Youth-achtige gitaartapijten. De diehards gaan door voor het psychedelisch doorgroovende The Gate en Bestiary, die je prima als soundtrack kunt gebruiken tijdens het geesten oproepen. Het geheel heeft sowieso wel iets occults, zonder dat daar enge stemmen of apocalyptische geluiden voor van stal worden gehaald, zoals in de metalwereld. Fix Everything maakt muziek die bij de tijd past, zullen we maar zeggen. Hellend Vlak is een donkere, verontrustende en bij vlagen spannende trip, die je het liefst zo snel mogelijk live wilt ondergaan. Dat was ooit een hele normale slotzin.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013
winactie

Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013

Yasiin Bey (voorheen bekend als Mos Def) brengt een ode aan MF DOOM. Ofwel: de ene 'legend' eert de andere ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...

Recensie: Fix Everything - Hellend Vlak