album
Pop

Hooverphonic

Hidden Stories

UNIVERSAL

Er zijn weinig Vlaamse groepen waar meer grappen over gemaakt zijn dan Hooverphonic. Dat heeft alles te maken met de reputatie van bandleider Alex Callier, die sneller van leadzangeres lijkt te wisselen dan van onderbroek.

Toen de voorlaatste zijn piepjonge pupil uit The Voice bleek te zijn, was het hek compleet van de dam. Het meisje is inmiddels weer ingeruild voor zangeres nummer 9, al is dat wel dezelfde als destijds nummer 4. Geike Arnaert, bekend van Zoutelande met Bløf, blijkt uitermate geschikt voor het materiaal van Callier als dat een hoog sixtiesgehalte bevat. Hooverphonic kende in de 25-jarige carrière niet voor niets de grootste successen met Arnaert, die rond de eeuwwisseling als de Vlaamse Dusty Springfield de ene na de andere ‘drieminuten-evergreen’ de Vlaamse hitparades – en soms een buitenlandse soundtrack – in zong.

Op Hidden Stories is de groep net niet helemaal terug bij af, maar opener/prijsnummer A Simple Glitch Of The Heart, met Arnaert die haar beste registers mag opentrekken, had zo op hun eerste albums kunnen staan. Zoals de meeste, prima songs. Ook dat surfgitaargeluid, die strijkerspartijen, die teksten over liefdesperikelen in de Belgische regen – alles klinkt even vertrouwd. Tien stuks, dertig minuten. Nu maar eens zien of ze straks het Eurovisie Songfestival gaan winnen of daar juist volledig op The Wrong Place blijken te zijn.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Tool staat op in Ziggo Dome
concert
tool

Tool staat op in Ziggo Dome

‘I’m 58 and I’m standing up!’ Veel zegt Maynard James Keenan donderdagavond niet, in de uitverkochte Ziggo Dome. Zo zijn ...
Eerste beelden Bowie-film 'Moon­age Daydream'
kijken
David Bowie

Eerste beelden Bowie-film ‘Moon­age Daydream’

De eerste trailer van de nieuwe David Bowie-film 'Moonage Daydream' is vanaf nu te bekijken. De film draait vanaf september ...

Recensie: Hooverphonic - Hidden Stories (album) | OOR