album
ROCK

HIT ME TV

Hit Me TV

THE ALTERNATIVE

Het wilde maar niet lukken met Skip The Rush. Verder dan een aardige debuutplaat en het voorprogramma van My Chemical Romance kwamen de Amsterdammers niet. Tijd voor een drastische koerswijziging dus. Nieuwe naam, nieuw geluid. De emocore van vroeger is ingeruild voor een toegankelijker rocksound. Denk Placebo en in iets . . .

Hit Me TV is echter op z’n best in midtempo-nummers waar zanger Jaap Warmenhoven zich mag uitleven. Zijn stem past wonderbaarlijk goed bij de nieuwe weg die The Band Formerly Known As Skip The Rush is ingeslagen. De nonchalance waarmee hij de hoogte in gaat, de heerlijke galm op z’n stem, het pakt voortreffelijk uit. Het aanstekelijke Nice Guys en single Maybe The Dancefloor lopen over van hitpotentie. Zonder gladjes te klinken, weet de band zijn indierock te verpakken in uiterst dansbare nummers die zich in je hersenpan nestelen en er de rest van de dag niet meer uit gaan. Deze plaat gaat voor een vliegende nieuwe start zorgen. De Gem’s van deze wereld hebben er een geduchte concurrent bij. Skip The Rush is dood, leve Hit Me TV.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
Grohl reageert op aanklacht van 'Nevermind-baby'
nieuws

Grohl reageert op aanklacht van ‘Nevermind-baby’

Dave Grohl heeft (heel kort) gereageerd op de aanklacht van Spencer Elden, die als baby op de cover van 'Nevermind' ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...

Recensie: HIT ME TV - Hit Me TV (album) | OOR