pop

Keane

Hopes And Fears - 20th Anniversary Edition

UNIVERSAL

Het debuut Hopes And Fears van Keane (2004) was ongekend succesvol en met reden. Pakkende popsongs met stadionkwaliteit, die een synthesizer als basis hadden en leunden op de solide zang – met een vleugje drama – van Tom Chaplin. Bijzonder was dat er in het geheel geen gitaren aan te pas kwamen.

De band speelde soms leentjebuur bij Coldplay en tekstueel was het allemaal niet bijzonder hoogstaand, maar de catchy melodieën van liedjes die stonden compenseerden dat. Somewhere Only We Know, Everybody’s Changing, Bend & Break en de ballad Bedshaped waren terecht grote hits. In de jaren erna bouwden de Britten hun geluid verder uit, al verlegden ze hun koers nooit wezenlijk. Deze 20th Anniversary Edition bevat behalve een geremasterde versie van het origineel twee cd’s met extra nummers. Eén met de obligate demo’s, de ander met B-kantjes en rarities, waarvan vele al te vinden waren op de Deluxe Edition van hun Best Of uit 2013.

Zoals dat hoort, staat er een aantal eerder onuitgebrachte liedjes op. Daarvan verscheen een half jaar geleden al het mierzoete Love Actually, dat – vlak voor hun doorbraak – geschreven was voor de soundtrack van de gelijknamige film, maar die uiteindelijk niet haalde. Tim Rice-Oxley zingt op Wonderful River, een fijn meanderend liedje. More Matey is wat vlak, Get Away From Yourself klinkt energieker. Het bonusmateriaal is voer voor de die-hard fans. Voor de gemiddelde liefhebber volstaat het nog eens opzetten van Hopes And Fears, een album dat de tand des tijds aardig heeft doorstaan.

Koop op vinyl
Koop op cd


Nieuwsbrief

Laat hier je mailadres achter en wij houden je op de hoogte met recensies, interviews en concertverslagen en hebben geregeld mooie winacties. Elke vrijdag in je mailbox!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van King Of ...
Hit Me Hard And Soft
pop
Billie Eilish

Hit Me Hard And Soft

Hit Me Hard and Soft – waar hebben we dat eerder gehoord? Ik moest zomaar denken aan de titeluitleg van ...
TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows
jubileum

TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows

TivoliVredenburg opende tien jaar geleden haar deuren. We vieren het verjaardags­feestje mee met een terugblik in tien memorabele concerten ...

Recensie: Keane - Hopes And Fears - 20th Anniversary Edition