album
pop

Alex The Astronaut

How To Grow A Sunflower Underwater

NETTWERK/V2

Alexandra Lynn alias Alex The Astronaut zingt op haar tweede album How To Grow A Sunflower Underwater over opgroeien, een tripje naar het strand en verhuizen. En over autisme. Vorig jaar mei is de singer-songwriter uit Sydney gediagnosticeerd met dit syndroom, nadat eerder al een posttraumatische stress-stoornis bij haar was vastgesteld. Alex zingt erover, want ze vindt dat autisme haar speciale kwaliteiten heeft gegeven.

Dat doet ze in Octopus, een vrolijk lied over een vis met allerlei afwijkende eigenschappen. Die discrepantie tussen tekst en muziek was er ook een aantal keren op haar gloedvolle debuut The Theory Of Absolutely Nothing uit 2020. Alex is doorgegaan met waar ze sterk in is: pakkende popliedjes maken en die met veel elan en plezier brengen. Er zullen niet veel artiesten zijn die net zo aanstekelijk over kappersactiviteiten hebben gezongen als Alex in Haircut. De pure popliedjes zijn voorzien van fijne details, zoals daar zijn het met een Feelies-gitaartje openende Growing Up, de strijkers in Sick of de gotische frasen van Airport. Incidenteel studiocommentaar op een net vastgelegd nummer had achterwege kunnen blijven, maar voor de rest valt er niets te klagen over deze nieuwe set liedjes van een bijzondere Australische singer-songwriter.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven
festival

Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven

'Goedemiddag Pukkelpop!' Zo verwelkomt presentator Luc Janssen opzettelijk de vroege oudere jongeren in de tent genaamd YEAH YEAH, een van ...
Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard
concert

Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. De twee concerten die Pixies deze week in de Melkweg geven ...

Recensie: Alex The Astronaut - How To Grow A Sunflower Underwater (album) | OOR