album
Indie

Parquet Courts

Human Performance

ROUGH TRADE/KONKURRENT

De output van indiehelden Parquet Courts uit Brooklyn wordt steeds interessanter. Na hun doorbraakalbum Light Up Gold (2012) viel Sunbathing Animal (2014) me een beetje tegen. Maar een paar maanden later brachten frontmannen Andrew Savage en Austin Brown als Parkay . . .

Voor Human Performance hebben ze alles maar op een hoop gegooid, zo lijkt het. Met het cool repetitieve Dust en Berlin Got Blurry hebben ze er twee geheide indiehits bij. De titelsong is een fraaie klassieke popsong en verder waait Human Performance alle kanten uit. Zowel de onderkoelde indiepop van Outside als het fragmentarische I Was Just Here doet aan de vroege tegendraadse Pavement denken. Hoekige postpunknummers als Paraphrased en Captive Of The Sun hebben in de verte wel iets van Wire of The Fall en Black Lips-achtige slackerpunk is nooit ver weg. De toonzetting is afwisselend bloedserieus en droog relativerend. Human Performance is geen uitgebalanceerd album, maar er valt veel te halen. Parquet Courts houdt de spirit van indie zoals die ooit bedoeld was volop in leven.

Human Performance van Parquet Courts gratis thuisbezorgd krijgen, samen met nóg drie übercoole indiealbums (Hold/Still van Suuns, Singing Saw van Kevin Morby en het titelloze debuut van Mass Gothic)? Neem dan nú een abonnement op ons prachtblad! Klik hier voor alle info.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: Parquet Courts - Human Performance (album) | OOR