album
Indie

Parquet Courts

Human Performance

ROUGH TRADE/KONKURRENT

Voor Human Performance hebben ze alles maar op een hoop gegooid, zo lijkt het. Met het cool repetitieve Dust en Berlin Got Blurry hebben ze er twee geheide indiehits bij. De titelsong is een fraaie klassieke popsong en verder waait Human Performance alle kanten uit. Zowel de onderkoelde indiepop van Outside als het fragmentarische I Was Just Here doet aan de vroege tegendraadse Pavement denken. Hoekige postpunknummers als Paraphrased en Captive Of The Sun hebben in de verte wel iets van Wire of The Fall en Black Lips-achtige slackerpunk is nooit ver weg. De toonzetting is afwisselend bloedserieus en droog relativerend. Human Performance is geen uitgebalanceerd album, maar er valt veel te halen. Parquet Courts houdt de spirit van indie zoals die ooit bedoeld was volop in leven.

Human Performance van Parquet Courts gratis thuisbezorgd krijgen, samen met nóg drie übercoole indiealbums (Hold/Still van Suuns, Singing Saw van Kevin Morby en het titelloze debuut van Mass Gothic)? Neem dan nú een abonnement op ons prachtblad! Klik hier voor alle info.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013
winactie

Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013

Yasiin Bey (voorheen bekend als Mos Def) brengt een ode aan MF DOOM. Ofwel: de ene 'legend' eert de andere ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...

Recensie: Parquet Courts - Human Performance