dance

Peggy Gou

I Hear You

XL/BEGGARS

Toch maar even opgezocht wat er zoal gebeurde tussen de EP Once, die Peggy Gou in 2018 bij de fijnproevers van Ninja Tune uitbracht, en de kneiterhit (It Goes Like) Nanana van vorig jaar. Vijf weken stond het nummer bovenaan de Top 40, in hartje zomer, en dat past precies bij het gevoel van dat nummer: voeten in het zand op eindeloze strandfeestjes. Zo enorm blijken de verschillen echter niet tussen 2018 en nu.

Altijd al was Peggy Gou dol op het klassieke housegeluid, zonder daar rafelrandjes aan toe te voegen. Ze is meer van het polijstwerk. Het is eerder dat het dance- en poppubliek haar kant op is bewogen en de retromania van Peggy Gou daardoor op meer belangstelling kan rekenen. Dan helpt het natuurlijk als je bekend genoeg bent om Lenny Kravitz als gast te strikken.

In de DJ Mag Top 100 staat Gou als eerste vrouw op nummer 9 en is ze de eerste in die lijst die volledig op house is gericht. De positie van Peggy Gou is dus zeer stevig en haar muziek is vooral statusbevestigend. I Hear You kan niemand tegen de borst stuiten, of je moet verkeerde verwachtingen hebben. Tien prettige dancetracks, geregeld verwijzend naar een rijk houseverleden, veel popinvloeden en hier en daar wat andere dance als acid en drum & bass. Geluiden die zich op het midden van de weg bevinden en oppervlakkige teksten die makkelijk te negeren zijn. Prima, zonder lang te beklijven.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm nu in onze shop of lees digitaal
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop of lees digitaal

Nothing But Thieves, Keane, The Analogues, S10, Palaye Royal, Stanley Donwood & Thom Yorke, Jane’s Addiction, Mdou Moctar, Arooj Aftab ...
Het beste van Best Kept Secret 2024: de ware headliners spelen in tenten
best kept secret

Het beste van Best Kept Secret 2024: de ware headliners spelen in tenten

Zijn we klaar? Heeft St. Paul het licht al uitgedaan? Dan is het tijd om terug te blikken op Best ...
Win! Tickets voor de secret show van Eefje de Visser in Rotterdam
winactie
eefje de visser

Win! Tickets voor de secret show van Eefje de Visser in Rotterdam

Eefje de Visser bereidt zich voor op de festivalzomer met een unieke show op een nog geheime locatie in Rotterdam ...

Recensie: Peggy Gou - I Hear You