album
PUNKROCK

NONE MORE BLACK

Icons

FAT WRECK CHORDS/SONIC RENDEZVOUS

De naam None More Black zal niet veel belletjes doen rinkelen bij de OOR-lezer. Toch heeft frontman Jason Shevchuk zijn sporen in de punkrockwereld ruimschoots verdiend. Als zanger van de legendarische hardcoreband Kid Dynamite bijvoorbeeld . . .

Na een break van een paar jaar is zijn melodische punkband None More Black terug met een nieuw album. Een plaat die de lijn van This Is Satire (2006) doortrekt. De rauwe stem van Shevchuk – schatplichting aan Joe Strummer – gecombineerd met southern rock, country en enkele snelle punkrocksongs zorgt voor een aangenaam album van een band die een vreemde eend in de Fat Wreck-catalogus blijft. Op momenten (Mr. Artistic, I’m Warning You With Peace & Love) doet de band heel erg denken aan A Wilhelm Scream, bovendien zal iedere fan van melodieuze hardcorebands als Lifetime en natuurlijk Kid Dynamite een heerlijk gevoel van nostalgie krijgen van deze plaat. Toch is None More Black absoluut niet blijven steken in de sound van het begin van dit millennium. Dat komt voor een groot deel door gitarist Colin McGinniss, die met zijn kenmerkende spel en daarbij horende breakdowns voor enkele memorabele nummers zorgt. Het zijn wat kleine schoonheidsfoutjes – soms gaat het tempo wel erg omlaag – die ervoor zorgen dat Icons geen klassiekertje is geworden.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Grohl reageert op aanklacht van 'Nevermind-baby'
nieuws

Grohl reageert op aanklacht van ‘Nevermind-baby’

Dave Grohl heeft (heel kort) gereageerd op de aanklacht van Spencer Elden, die als baby op de cover van 'Nevermind' ...

Recensie: NONE MORE BLACK - Icons (album) | OOR