album
Rock

Imagine Dragons

Evolve

Interscope/Universal

Je ziet het aan de line-up van zo’n beetje ieder groot festival: er is een groot gebrek aan grote rockbands die weides en stadions als vanzelfsprekend platspelen. Vooral Pinkpop had er dit jaar last van en zag zichzelf – toen Pearl . . .

Imagine Dragons springt nu met beide benen in het ontstane gat. Doorbraakalbum Smoke + Mirrors bevatte na het knallende succesdebuut Night Visions nog wat muzikale gokjes, maar op derde plaat Evolve gaan de mannen uit Las Vegas volop voor een minder divers en consistent groots electrorockgeluid. Ieder couplet klinkt als een refrein en ieder refrein heeft de impact van een tornado. Hoor de stem van frontman en parttime drummer Dan Reynolds in krakers als Mouth Of The River en Believer en inderdaad: imagine dragons. Iedere drumslag een pootstamp, ieder woord een brul. Evolueren doet de band op deze plaat dus wel, maar origineel zijn de Amerikanen daarin allesbehalve. Iedere stadionband die Imagine Dragons voorging, wordt als een donzen eendje leeggeplukt. Zo horen we een kopietje van Queen in het refrein van Yesterday, een imitatie van Foo Fighters in de vorm van Rise Up en komen gaandeweg ook de kenmerkende elementen van Coldplay, Kings Of Leon en Muse voorbij. Typisch geval van ‘beter goed gejat dan slecht verzonnen’. Want hoe onorigineel ze het ook aanpakken, ze behoren wel tot de weinige jonge bands die overtuigende en meeslepende stadionrock weten te maken. Kortom, op Evolve staat muzikaal niets opmerkelijks, maar we horen hier duidelijk een toekomstige Pinkpop-headliner.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: Imagine Dragons - Evolve (album) | OOR