album
dance

James Holden

Imagine This Is A High Dimensional Space Of All Possibilities

BORDER COMMUNITY

Wie altijd al vermoedde dat James Holden eigenlijk een goed vermomde technohippie was, krijgt met dit nieuwe album de ultieme bevestiging. Kwetterende vogeltjes, panfluiten, tablapercussie, technicolor-melodieën – het zit er allemaal in. Om nog maar te zwijgen over die over-de-top-albumtitel.

Zelf omschrijft Holden Imagine This Is A High Dimensional Space Of All Possibilities als het debuutalbum dat hij eigenlijk had willen maken toen hij als 19-jarige (ongerijpt) in 2000 door een commercieel platenlabel werd opgeslurpt. Dus dit is een soort resetknop. Enerzijds bevat het album heerlijk naïeve drietrapsakkoorden die je zou maken als talentvolle tiener, anderzijds hoor je Holdens modulaire synthesizers de meest onmogelijke buigingen en melodie-hinkstapsprongen maken. Het negen minuten durende Contains Multitudes is daar een prima voorbeeld van. Holdens liefde voor krautrock komt in In The End You’ll Know naar boven. De dansvloer blijft echter op afstand. De lustig kwetterende arpeggio’s krijgen in plaats van een zware kickdrum slechts een droge snare als ondersteuning. De plaat (met uitbundig artwork van de Amsterdamse Jorge Velez) is in alles veel. Maar vervelen zul je je geen moment.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van King Of ...
Hit Me Hard And Soft
pop
Billie Eilish

Hit Me Hard And Soft

Hit Me Hard and Soft – waar hebben we dat eerder gehoord? Ik moest zomaar denken aan de titeluitleg van ...
TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows
jubileum

TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows

TivoliVredenburg opende tien jaar geleden haar deuren. We vieren het verjaardags­feestje mee met een terugblik in tien memorabele concerten ...

Recensie: James Holden - Imagine This Is A High Dimensional Space Of All Possibilities