album
metal

Terzij De Horde

In One Of These I Am Your Enemy

CONSOULING SOUNDS/TARTARUS

De wereld staat in de fik. Tijd dus voor een nieuwe Terzij De Horde. Maar ook weer niet, want hoewel de band zich met Self uit 2015 naar de voorhoede van het blackmetal-legioen heeft weten te ellebogen, drijft de band uit Utrecht niet op de goedkope misantropie die veel van hun vakbroeders bezigen.

Het is natuurlijk nog steeds kommer en kwel; op de vorige plaat stond een foto van een mier die werd overgenomen door een parasiet en op deze nieuwe staat de wereld letterlijk in de fik op een indrukwekkende foto van Kellan Hendry. Maar bij Terzij De Horde is dit alles doordacht. De urgentie klinkt niet alleen in de muziek – een intelligente en fijne samensmelting van post-van-alles-en-nog-wat, noise en blackmetal – maar sijpelt door de hele plaat heen. De teksten zijn integraal afgedrukt en er is zelfs een lijst met aanbevolen literatuur, waar het magisch realisme van Borges gebroederlijk naast de werken van politieke filosofen als Foucault en Lukes staat. Vergeet ik bijna de muziek: drie nummers, nog geen dertig minuten, in de lijn van geestverwanten als Regarde Les Hommes Tomber en Misþyrming. Prachtige muziek om langzaam de wereld in vlammen bij te zien opgaan.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van King Of ...
Hit Me Hard And Soft
pop
Billie Eilish

Hit Me Hard And Soft

Hit Me Hard and Soft – waar hebben we dat eerder gehoord? Ik moest zomaar denken aan de titeluitleg van ...
TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows
jubileum

TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows

TivoliVredenburg opende tien jaar geleden haar deuren. We vieren het verjaardags­feestje mee met een terugblik in tien memorabele concerten ...

Recensie: Terzij De Horde - In One Of These I Am Your Enemy