album
PUNK

TRANSPLANTS

In A Warzone

HELLCAT/EPITAPH

Zucht. Een nieuw album van Transplants. Laat ik eerlijk zijn: ik ben geen fan van de rap/punkrockband van Tim Armstrong (Rancid), Travis Barker (Blink182) en oud-roadie Rob Aston. En dat komt vooral door de raps van laatstgenoemde. Oud-OOR-collega Lucky Rotterdam omschreef de nummers van Transplants in . . .

En dan blijkt Transplants dus ineens gewoon een lekker bandje te zijn. Natuurlijk, Rob Aston is geen geweldige zanger, de stem van Tim Armstrong gaat na twaalf nummers ook vervelen en als er dan toch even gerapt wordt, zoals in Something’s Different, gaat het ook direct mis. En waarom geven ze een drummer als Travis Barker niet wat meer ruimte om te excelleren? Maar ach, zolang deze ouder wordende mannen teksten als ‘I don’t give a fuck about you or any of them’ blijven zingen, steken wij een goedkeurend vuistje in de lucht. Aardig tussendoortje in afwachting van nieuw werk van Rancid en Blink182.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
De autobio van Dave Grohl barst van de levenslust
boek

De autobio van Dave Grohl barst van de levenslust

‘Let me tell you a story…’ Iedereen die tegenover Grohl plaatsneemt, of je journalist bent of als fan in de ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...

Recensie: TRANSPLANTS - In A Warzone (album) | OOR