album
Hiphop

SEF

In Kleur

TOP NOTCH/UNIVERSAL

Na het succes van Flinke Namen en de talloze gastoptredens op flinke hits kon Sef vele kanten op. Verder gaan op de ingeslagen weg, vol inzetten op solosucces, meer de dance in met goede vriend Flexican of proberen Bekende Nederlander te worden. Sef deed van alles een beetje, maar koos . . .

Van de dance, de samenwerkingen met zijn oude vrienden van De Jeugd van Tegenwoordig, Dio en Willem van The Opposites tot meer hitgevoelig materiaal. Sef vermeldt expliciet dat je van hem geen uitgesproken politieke statements moet verwachten op In Kleur, wel rapt hij over het nachtleven en maakt hij het zoveelste nummer over dat die levensstijl de volgende ochtend oppervlakkig lijkt en zwaar is. Sef is een sterke rapper, met intelligente teksten en op In Kleur prima producties. Het probleem is alleen dat alles te veel in het midden blijft. Spannende keuzes zijn er niet. Veilig maar risicoloos. De albumtitel In Kleur wordt daardoor ironisch: het is juist de kleur die op dit album mist.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: SEF - In Kleur (album) | OOR