album
indie

Eerie Wanda

Internal Radio

JOYFUL NOISE/KONKURRENT

In de regel groeien slaapkamerprojecten uit tot volwaardige bands. Marina Tadic volgt de omgekeerde weg. Internal Radio, haar derde album, is het meest particuliere dat ze maakte. Al heeft het resultaat weinig te maken met huisnijverheid zoals we het kennen.

Verwacht geen selectie opgeleukte demo’s die zo snel mogelijk over de schutting zijn gegooid, maar royaal geproduceerde, weldoordachte liedjes. De uitzonderingen (sobere mijmerschetsjes Nightwalk en Bon Voyage) zorgen ervoor dat de verder doorontwikkelde ideeën des te meer opvallen. Ik heb het dan over albumopener Sail To The Silver Sun, het tegendraadse Someone’s In My House en Birds Aren’t Real, met prettige jengelgitaar. Dromerige liedjes op het raakvlak van Beach House en Twin Peaks, die de term ‘eerie’ eer aan doen. Ook fraai is Sister Take My Hand, met Tadic’ stem als klanktapijt, een rol die doorgaans door synthesizer of cello wordt vervuld. Het album komt uit op Joyful Noise, thuishaven van onstuimige artiesten als Oneida, Tropical Fuck Storm en Deerhoof. Tadic’ muziek lijkt een buitenbeentje, maar past er dankzij haar rafelige esthetiek en haar voorkeur voor het onverwachte juist uitstekend tussen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
De laatste dans van De Dijk in Ziggo Dome
concert
de dijk

De laatste dans van De Dijk in Ziggo Dome

'De laatste kans om De Dijk te zien', zo werd de eerste Ziggo Dome-show aangekondigd. Vervolgens ging er nóg zo'n ...

Recensie: Eerie Wanda - Internal Radio (album) | OOR