album
PIANOPOP

ONLY SEVEN LEFT

It Was All A Dream

ROUGH TRADE

De ene dag optreden met herriebands A Day To Remember en Four Year Strong, de volgende dag op de Tina-dag – ja, dat is precies wat u denkt dat het is – met Nick & Simon moeten spelen. De heren van Only Seven Left doen alles om het maximale uit hun . . .

De geplande clubtour lijkt op de meeste plekken te gaan uitverkopen en de meisjes vallen als een blok voor de vijf uit Hilversum. En dan is bassist Hinne Winterwerp ook nog eens verkozen tot Hitkrant Hittegolf Hunk, het kan niet op. Debuut It Was All A Dream is in alle opzichten een gelikt album. Dat is in dit geval overigens als compliment bedoeld. Eerste single Sleeping Without You wordt geheid een hit en ballad I Am Sorry met Miss Montreal is het perfecte nummer om de invallende herfst mee te lijf te gaan. De meeste nummers beginnen met zoete pianoklanken om vervolgens over te gaan in poppy songs die net niet zo hard zijn dat het de radiomeneren en mevrouwen afschrikt. Als het te zoet dreigt te worden is daar gelukkig het punky Saturday, dat laat zien dat deze jongens echt wel kloten hebben.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Grohl reageert op aanklacht van 'Nevermind-baby'
nieuws

Grohl reageert op aanklacht van ‘Nevermind-baby’

Dave Grohl heeft (heel kort) gereageerd op de aanklacht van Spencer Elden, die als baby op de cover van 'Nevermind' ...

Recensie: ONLY SEVEN LEFT - It Was All A Dream (album) | OOR