album
pop

Janne Schra

OK

SCHRADINOVA/CONCERTO

‘Domweg gelukkig, in de Dapperstraat’ is een van de mooiste en bekendste dichtregels uit de Nederlandse literatuur. Eentje die haaks staat op de stelregel dat een kunstenaar ongelukkig moet zijn om iets moois te kunnen maken.

Net als J.C. Bloem is Janne Schra ook zo iemand aan wie het geluk beter besteed is dan twijfel en rusteloosheid. Na het uiteenvallen van haar band Room Eleven reisde ze eindeloos de wereld over en zocht ze naarstig naar nieuwe muzikale vormen. Zoals de titel van haar nieuwe album OK aangeeft, heeft ze nu haar rust gevonden. Met enige weemoed blikt ze in twaalf liedjes terug op haar omzwervingen en voert ze ons langs dronken feesten in New Orleans, clubs in Sydney en bruggen in Shanghai, de tijd dat het gras altijd groener was aan de andere kant van de heuvel. Het succes van haar vorige album Ponzo heeft haar zelfvertrouwen gegeven. Op OK klinkt Janne Schra relaxed en durft ze elk liedje haar eigen vorm te laten hebben. Een breed palet aan klankkleuren komt voorbij: veel akoestische snaarinstrumenten, toetsen, blazers en speelse koortjes. In Bluebird grijpt ze zelfs terug naar het succesgeluid van Room Eleven. Het mag allemaal en dat levert een weldadig relaxte plaat op.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Recensie: Janne Schra - OK (album) | OOR