album
Pop

AAFKE ROMEIJN

Je Doet Je Best Maar

V2

Het derde album van Aafke Romeijn verschijnt kort na dat van Eefje de Visser: twee eigenzinnige Nederlandstalige talenten wier carrières zich parallel aan elkaar lijken te ontwikkelen. Maar waar de ster van De Visser gestaag rijzende is, blijft Romeijn vooralsnog in relatieve windstilte aan haar muziek werken. Dat is . . .

Inmiddels heeft Aafke haar baan als lerares opgegeven voor een fulltime bestaan als zzp’er, al lijkt de titel van haar nieuweling nog een woordspelige verwijzing naar haar vorige job. Je Doet Je Best Maar legt meer nadruk op elektronica, die overigens voornamelijk voortgebracht wordt door old school analoge synthesizers. Het geeft de muziek een hypnotiserende kwaliteit, die in de mindere nummers soms gebukt gaat onder een tekort aan dynamiek. Anderzijds zijn er fijne songs als de single M/V, waarin Aafke een jongen wil zijn en aldus de andere sekse subtiel op de hak neemt (‘Ik werk van negen tot vijf / Loop door het donker naar huis / Ik heb het laatste woord’). Gelukkig is er ook plaats voor stemmige nummers. Het niveau van Karakter wordt hier niet gehaald, maar een song als Park Transwijk (met een prachtige clip van Julius Horsthuis!) mag er beslist zijn. Aafke heeft goed haar best gedaan. Ze gaat over.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: AAFKE ROMEIJN - Je Doet Je Best Maar (album) | OOR