album
pop

Jungle

Loving In Stereo

AWAL

Er is een strip van Gummbah waarin twee mannen naar drie letters op een kastje kijken. ‘De HOME’s en de LOVE’s waren uitverkocht’, zegt de ene man. Op het kastje staat het woord KUT. Dit is (nog) niet de conclusie over het derde Jungle-album Loving In Stereo, ook al staan er dan nummers op die Truth, Fire en No Rules heten.

Nee, het gaat om die winkels waar je letters kunt kopen die je in je kamer zet om het woord HOME of LOVE te vormen. Zulke winkels zouden muziek van Jungle in het assortiment kunnen opnemen. Ze hebben spullen die je zonder na te denken koopt, om thuis te concluderen dat je ze niet nodig hebt of dat het prutkwaliteit is. Het is te goedkoop om ermee terug te gaan, je houdt er een licht vervelend gevoel aan over. Terwijl je er bij eerste kennismaking nog echt enthousiast over kon zijn. Ik kan me het concert van Jungle op Eurosonic 2014 herinneren. Dat beloofde wat. Anno 2021 is het een band die sinds die tijd niet meer uit dat eerste format heeft weten te breken. Een catchy baslijn en drumloopje, met daarbij dat eeuwige falsetkoor en een gezellige melodie. De eerste keer leuk, de tweede keer minder en daarna alleen nog maar slaapverwekkend. Wanneer je gaat kijken of het album al is afgelopen, blijkt het opnieuw begonnen te zijn en ongemerkt alweer halverwege te zijn. Het ene oor in, het andere oor uit is ook een vorm van (liefdeloze) stereo. Misschien niet kut, maar wel kraak noch smaak.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: Jungle - Loving In Stereo (album) | OOR