album
indie

Khruangbin

Con Todo El Mundo

NIGHT TIME STORIES/NEWS

Een band als Khruangbin (spreek uit: koe-rang-bin) lijkt vooral te bestaan bij de gratie van het festivalcircuit. Echt zo’n band die het altijd goed doet, vooral bij het krieken van een nieuwe dag, als het publiek zich met een volle beker jus d’orange op het festivalstrandje meldt. Best Kept Secret heeft de groep al geboekt.

We hebben hier te maken met drie Texanen die zich voordoen als exoten: ze dragen Cleopatra-achtige pruiken, kleurrijke outfits en spelen toonladders die je niet van Texanen zou verwachten. Zie het maar als een heel (héél) relaxte versie van Goat. Of als een zusje van Unknown Mortal Orchestra, maar dan zonder liedjes. Want dit is toch bovenal een jamsessieband. Vraag de bandleden naar hun invloeden en ze verwijzen naar obscure Thaise en Indiase surfgroepen uit de sixties, die op hun beurt weer The Shadows kopieerden (mateloos populair in die regio). Het hoeft niet van ver te komen: soms legt bassiste Laura Lee ook gewoon een genadeloos groovy discolijntje (Evan Finds The Third Room). Maar ja, geen liedjes hè. Hoe lang blijft dat leuk voor de gemiddelde OOR-lezer? Die zal in Hilvarenbeek zijn beker leegslurpen, concluderen dat het een leuk bandje is en ze vervolgens weer vergeten. Zoiets.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Recensie: Khruangbin - Con Todo El Mundo (album) | OOR