album
indie

Khruangbin

Con Todo El Mundo

NIGHT TIME STORIES/NEWS

Een band als Khruangbin (spreek uit: koe-rang-bin) lijkt vooral te bestaan bij de gratie van het festivalcircuit. Echt zo’n band die het altijd goed doet, vooral bij het krieken van een nieuwe dag, als het publiek zich met een volle beker jus d’orange op het festivalstrandje meldt. Best Kept Secret heeft de groep al geboekt.

We hebben hier te maken met drie Texanen die zich voordoen als exoten: ze dragen Cleopatra-achtige pruiken, kleurrijke outfits en spelen toonladders die je niet van Texanen zou verwachten. Zie het maar als een heel (héél) relaxte versie van Goat. Of als een zusje van Unknown Mortal Orchestra, maar dan zonder liedjes. Want dit is toch bovenal een jamsessieband. Vraag de bandleden naar hun invloeden en ze verwijzen naar obscure Thaise en Indiase surfgroepen uit de sixties, die op hun beurt weer The Shadows kopieerden (mateloos populair in die regio). Het hoeft niet van ver te komen: soms legt bassiste Laura Lee ook gewoon een genadeloos groovy discolijntje (Evan Finds The Third Room). Maar ja, geen liedjes hè. Hoe lang blijft dat leuk voor de gemiddelde OOR-lezer? Die zal in Hilvarenbeek zijn beker leegslurpen, concluderen dat het een leuk bandje is en ze vervolgens weer vergeten. Zoiets.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

<span class="club">Club</span> <span class="oor">OOR</span> was op Pinkpop
nieuws

Club OOR was op Pinkpop

OOR was op Pinkpop! We waren er met een eigen Club OOR-stand, waar verschillende artiesten langskwamen om een krabbel uit te ...
Pinkpop dag 2: tekens van boven
concert
Foo Fighters

Pinkpop dag 2: tekens van boven

De 49ste editie van Pinkpop vindt dit weekend weer plaats in Landgraaf en OOR is alle drie de dagen van ...
Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand
concert

Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand

De 49ste editie van Pinkpop vond dit weekend weer plaats in Landgraaf en OOR was alle drie de dagen van ...

Recensie: Khruangbin - Con Todo El Mundo (album) | OOR