album
HARDCORE/PUNK

D.O.A.

Kings Of Punk, Hockey And Beer

SUDDEN DEATH/SONIC RENDEZVOUS

Natuurlijk, de Canadezen van D.O.A. zijn samen met Minor Threat, Black Flag en Bad Brains verantwoordelijk voor het ontstaan van de hardcorepunk. Maar dat is niet het belangrijkste wapenfeit van deze oudgedienden onder leiding van Joey ‘Shithead’ Keithley . . .

Nee, als we de band zelf mogen geloven, hebben ze hun collega’s van Bad Religion, SNFU en The Hanson Brothers alle hoeken van het ijshockeyveld laten zien. Op deze verzamelaar alleen maar nummers over deze edele sport. Waaronder twee nieuwe: The Hockey Song en het hilarische Penic Neck Geek: een herbewerking van een nummer van – wie kent ‘m niet – worstelkampioen Freddie Blassie. Verder veel oud werk, zoals het aan Dead Kennedys schatplichtige Logjam en het opvallend catchy Cocktail Time In Hell. Voor de echte fan is vooral het niet eerder uitgebrachte Taking Care Of Business uit 1986 een must have. Nummers overigens die alleen door het commentaar in het cd-boekje iets met hockey te maken lijken te hebben: ‘As the game started Joe was locked in the Rochester jail, he bribed a cop and got to the game by the 2nd period’. Dan ben je al sinds 1978 de Canadese godfather van de punk en dan nog droom je van een carrière als professioneel ijshockeyer. Schattig!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Grohl reageert op aanklacht van 'Nevermind-baby'
nieuws

Grohl reageert op aanklacht van ‘Nevermind-baby’

Dave Grohl heeft (heel kort) gereageerd op de aanklacht van Spencer Elden, die als baby op de cover van 'Nevermind' ...

Recensie: D.O.A. - Kings Of Punk, Hockey And Beer (album) | OOR