album
POPPUNK/PSYCHOBILLY

HORRORPOPS

Kiss Kiss Kill Kill

HELLCAT/EPITAPH/PIAS

De Horrorpops zijn in theorie de ultieme psychobillyband. De vetkuif van scene-icoon en gitarist Kim Nekroman (Necromantix) reikt tot indrukwekkende hoogte en de tatoeages op het lichaam van zangeres Patricia Day passen bij de tekeningen op haar handgemaakte contrabas. De nummers hebben thema’s die we kennen uit klassieke . . .

Als we die thematiek en al dat uiterlijk vertoon buiten beschouwing laten, is er ineens weinig terug te horen van een echte psychobillyband. Nou waren de Horrorpops altijd al een band die allerlei invloeden – van rockabilly tot new wave, surfrock en punk – tot hun muziek toelieten, maar op Kiss Kiss Kill Kill klinkt het allemaal wel heel erg braaf. Het drietal wil vergeleken worden met baanbrekende bands als The Cure en The Sisters Of Mercy, maar doet op deze plaat eerder aan No Doubt denken. Interessant wordt het pas wanneer de vanuit Los Angeles opererende Denen de donkere kanten van het genre verkennen, zoals in Missfit en de titeltrack. Pas op die momenten onderscheiden de Horrorpops zich van een standaard poppunkbandje. Helaas staan er te weinig van dit soort momenten op Kiss Kiss Kill Kill.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

Recensie: HORRORPOPS - Kiss Kiss Kill Kill (album) | OOR