album
avant-garde

De Beren Gieren

Less Is Endless

SDBAN/NEWS

Pianist/componist Fulco Ottervanger scoorde net vóór corona nog met een beetje verfrommeld, buitengewoon origineel Nederlandstalig soloalbum en is ook nog steeds actief in bands die psychedelica, rock en uitzinnige akkoordenreeksen aaneenrijgen (Stadt) of de haringen van middelgrote festivaltenten op een funky manier uit de grond stampen (Beraadgeslagen).

Vanaf deze maand ligt de focus weer enige tijd op De Beren Gieren, een voor het gemak vaak in de jazzhoek gesitueerd trio met ook drummer Simon Segers en bassist Lieven van Pée. Dat drietal blijft zich constant ontwikkelen en hun traditionele geluiden steeds meer verrijken met elektronische effecten, wellicht mede ingegeven door de altijd inspirerende aanwezigheid van Dijf Sanders als co-producer. Opvallend is ditmaal de prominente rol van bassist Van Pée, al blijven ook de andere bandleden ons graag op het verkeerde been zetten, qua ritmiek of met titels als Tuin, Gentse Leugentjes en vooral Stress Als Optie. Rustig word je er inderdaad niet vaak van, maar boeien doet iedere seconde, zelfs als de band in slotstuk A Random Walk achttien minuten lang improviseert.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: De Beren Gieren - Less Is Endless (album) | OOR