album
rock

Lonely The Brave

Things Will Matter (Redux)

HASSLE

Het is toch altijd een beetje een cheap trick, een album dat net een jaartje in de winkel ligt opnieuw uitbrengen als deluxe edition. Vooral omdat de extraatjes meestal geen snars voorstellen. Paar livenummers, wat b-kantjes en natuurlijk de eeuwige akoestische uitvoeringen van de hits.

Precies dat trucje paste Lonely The Brave toe op debuutalbum The Day’s War. Op het extra schijfje toen onder meer vier redux-versies van bestaande nummers. Redux is een duur woord voor ‘terugkomend’, maar in het geval van Lonely The Brave betekent het ‘akoestisch’. Dat is ze blijkbaar goed bevallen, want tweede album Things Will Matter (2016) verschijnt nu opnieuw in een compleet akoestische uitvoering. Gelukkig betekent dat bij de Britse band niet dat we alleen zanger David Jakes en een akoestische gitaar horen. Nee, alle nummers zijn door de vijf volledig opnieuw opgebouwd en van nieuwe arrangementen voorzien. Dat klinkt als een marketingpraatje, maar – serieus waar – zorgt voor een absolute meerwaarde. Originele opener Wait In The Car was al akoestisch, dus die is op deze redux-versie vervangen door titeltrack Things Will Matter, die niet op het origineel stond. Rattlesnakes, Diamond Days en Tank Wave zijn in deze nieuwe versies nog mooier, wat vooral komt doordat de unieke stem van Jakes beter naar voren komt. Ach, eigenlijk valt er helemaal niets op deze herbewerkingen aan te merken. Volgende keer gewoon als gratis download aanbieden, maar verder: goed gedaan hoor.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Recensie: Lonely The Brave - Things Will Matter (Redux) (album) | OOR