album
Indie

THE FRAMES

Longitude

ANTI-/EPITAPH

Een onverwacht teken van leven van The Frames, te meer omdat Glen Hansard komende maand zijn tweede soloplaat uitbrengt. De band bestaat 25 jaar, maar heeft sinds The Cost uit 2006 geen album meer gemaakt en treedt nog heel sporadisch . . .

Het ideale Frames-album volgens de band zelf, vindt Hansard. Daar valt zeker wat voor te zeggen, want de tracklist is uitmuntend en uitgebalanceerd. Er ontbreekt van alles (Finally, Pavement Tune en zelfs de Frames-versie van Falling Slowly), maar je luistert er niet naar als een gewoon verzamelalbum. The Frames volgens The Frames, maar dan wel bezien vanuit 2015. Stekelige indierocksongs ontbreken grotendeels, stemmige en gruizige folkrock voert de boventoon. Het uitbundige Revelate valt wat dat betreft uit de toon, maar om die publieksfavoriet kan de band niet heen. De nieuwe versie is prima, maar mist natuurlijk de Sturm und Drang van het origineel. Het nieuwe None But I laat een vitale band horen, die wel duidelijk ouder is geworden. Longitude is een sympathiek presentje voor de fans, dat doet vermoeden dat The Frames nog wel een keer uit hun winterslaap gaan ontwaken.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen
abo-actie

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...

Recensie: THE FRAMES - Longitude (album) | OOR