album
Rock

Lucas Hamming

Luck Is For Suckers

PIAS

Finalist in De Beste Singer-Songwriter van Nederland, huisband van DWDD, Serious Talent bij 3FM en schrijver van het themalied van hun Serious Request – om liefde en erkenning zat Lucas Hamming tijdens de eerste vlucht van zijn carrière niet verlegen. Nu betekenen duimpjes omhoog van Frank en Domien natuurlijk niet zo heel veel. Die gasten pluggen immers iedere artiest die naar ze wordt doorgeschoven. Maar in het geval van dit 23-jarige talent schudt OOR de voor kritiek allergische dj’s graag de hand.

Ook wij vonden Hammings twee jaar geleden verschenen debuut namelijk een erg lekkere popplaat met meer dan een paar enorme oorwurmen van singles erop. De niet lang daarna opgenomen, maar nu pas uitgebrachte opvolger Luck Is For Suckers is in dat opzicht hetzelfde soort album, maar dan twee keer beter. Wat direct opvalt is dat Hammings nieuwe nummers veel meer body hebben. De naar Jett Rebel riekende, zoetige luchtigheid die zich soms aandiende op debuut HAM is hier bijna helemaal weg. Ervoor in de plaats horen we stevigere zang en uitgebreider, gedrevener gitaarspel. Luck Is For Suckers rockt kortom een stuk lekkerder dan zijn meer popgeoriënteerde voorganger. Het wiel opnieuw uitvinden doet Hamming hier niet. Onder andere The Beatles, Lenny Kravitz, Arctic Monkeys en Oasis klinken door in de melodieën en teksten van voltreffers als Rock N Roll Star en Thrill Of The Chase. Wat de zanger mist aan originaliteit maakt hij echter meer dan goed met zijn energie en enthousiasme. Als een soort Hollandse Jake Bugg neemt Hamming een muzieksoort die hier eigenlijk al lang niet meer spannend was en zet hij ‘m in vuur en vlam zoals alleen een jonge pik uit Blaricum dat blijkbaar kan. Lekker hoor.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ayreon

Het wondere universum van Ayreon

Uitgesloten was het; dat Arjen Lucassen de muziek van zijn progmetalproject Ayreon ooit zou vertalen naar een livesetting. Dat maakte ...
nieuws
Eddie Vedder

Eddie Vedder speelt met straatmuzikanten

Het moet je hart even stil doen staan: een verzoek om te jammen met Eddie Vedder. Het gebeurde een straatmuzikant ...
album
Angus & Julia Stone

Snow

Angus Stone heeft zijn eigen studio. De Belafonte heet ie, vernoemd naar de boot in Wes Andersons The Life Aquatic ...