album
Dance

ROBERT HOOD

M-Print: 20 Years Of M-Plant Music

M-PLANT

Wie het over Detroit-techno heeft zonder de naam Robert Hood te noemen, is onmogelijk serieus te nemen. De diep religieuze zwarte producer hielp twintig jaar geleden Underground Resistance op de kaart te zetten, voordat hij besloot zijn eigen plan te trekken met zijn platenlabel M-Plant . . .

Lang voordat minimal techno modieus werd, bracht Hood al platen uit met futuristische dansmuziek die tot het skelet was uitgebeend. Zelf wil de Amerikaanse technoproducer de driedubbelaar M-Print: 20 Years of M-Plant Music geen retrospectief noemen, maar dat is het natuurlijk wel. Tot op zekere hoogte althans. Maar het werd gelukkig geen chronologische terugblik. Hood ploos zijn imposante discografie zorgvuldig uit en herschikte de hoogtepunten tot drie cd’s, die prima als individuele albums draaibaar zijn. Er zijn uitstapjes naar house en zelfs disco, maar verreweg het interessantst zijn toch Hoods strakke techno-excercities. Niemand weet met zo weinig elementen zoveel funk uit zijn machines te halen. Opvallend is ook hoe tijdloos alles klinkt. M-Print is een essentieel en liefdevol technodocument.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: ROBERT HOOD - M-Print: 20 Years Of M-Plant Music (album) | OOR