album
indie

Mac DeMarco

Here Comes The Cowboy

MAC'S RECORD LABEL/CAROLINE/UNIVERSAL

Als een Lucky Luke onder invloed komt Mac DeMarco zijn vierde plaat binnengehobbeld. ‘Here comes the cowboy’ is de enige regel tekst in het titelnummer en ook muzikaal valt er weinig te beleven. Het daaropvolgende, trieste Nobody is vintage DeMarco en ook Finally Alone en Little Dogs March klinken rammelig en maar al te bekend in de oren.

Na het Jack Johnson-achtige Preoccupied bereikt de teleurstellende eerste helft een dieptepunt met Choo Choo. Als er even stoom afgeblazen moet worden na weer zo’n lange studiodag is het prima om op ‘record’ te drukken, maar hoe het nummer in hemelsnaam de plaat heeft gehaald is een raadsel. Vanaf hier kan het alleen maar beter worden en dat doet het zowaar. K is in al zijn eenvoud een ontroerend liefdesliedje. On The Square, All Of Our Yesterdays en Skyless Moon zijn mooie, verstilde nummers met even simpele als doeltreffende arrangementen, waarin hij ook tekstueel de diepte zoekt. Dat DeMarco zijn liedjes relatief kaal placht te houden is een gegeven waaraan ook op Here Comes The Cowboy nauwelijks wordt getornd. Toch hapert de muzikale ontwikkeling van de slackerrocker. DeMarco staat bekend om zijn flegmatieke, wat gemakzuchtige inslag. Lang was dat charmant, omdat dat elke plaat wel een aantal pareltjes opleverde. Nu begint het tegen te staan, vooral vanuit de gedachte dat het beter kan. De tegenwoordig in Los Angeles wonende Canadees heeft een feilloos gevoel voor melodie en geeft soms ook blijk van enige introspectie. Op Here Comes The Cowboy maakt hij zich er te vaak makkelijk vanaf. De flauwe afsluiter Baby Bye Bye is wat dat betreft exemplarisch. Het wordt tijd dat DeMarco zijn talent eens ten volle gaat benutten.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Recensie: Mac DeMarco - Here Comes The Cowboy (album) | OOR