album
ROCK

THRICE

Major/Minor

VAGRANT/BERTUS

Thrice doet iets wat maar weinig bands kunnen: met iedere plaat beter worden. En dus is Major/Minor, album nummer zeven, het beste van het viertal tot nu toe. Alleen openingstrack Yellow Belly al. Een op het eerste gehoor recht-toe-recht-aan rocknummer waar door de ingenieuze opbouw zoveel . . .

Juist het contante tempo levert een bijna hypnotiserende sfeer op, bijeengehouden door de bezwerende stem van Dustin Kensrue. De zanger levert zijn beste prestatie af sinds The Artist In The Ambulance (2003). Muzikaal mag de band meer leunen op melodie en sfeer dan op power, Kensrue vindt op Major/Minor juist weer iets terug van de kracht die zijn stem had toen Thrice nog een posthardcoreband was. Niet dat hij weer is gaan schreeuwen, maar het is alsof hij het ondraaglijke leed dat op Beggars op zijn schouders leek te rusten – luister alleen maar naar All The World Is Mad van die plaat – van zich af heeft geworpen. Het zorgt voor een album dat minder desolaat aanvoelt dan zijn voorganger, een album bovendien dat door nummers als Cataracts en Words In The Water het beste van Thrice is. Maar dat komt eigenlijk niet als een verrassing.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Grohl reageert op aanklacht van 'Nevermind-baby'
nieuws

Grohl reageert op aanklacht van ‘Nevermind-baby’

Dave Grohl heeft (heel kort) gereageerd op de aanklacht van Spencer Elden, die als baby op de cover van 'Nevermind' ...

Recensie: THRICE - Major/Minor (album) | OOR