album
POSTHARDCORE

FIGHTING WITH WIRE

Man vs Monster

SMALLTOWN AMERICA/SUBURBAN

Fighting With Wire versleet in zijn nog korte bestaan al vijf bassisten. Een prestatie op zich, helemaal als je bedenkt dat Man Vs. Monster pas het debuut van dit Noord-Ierse drietal is. Een debuut dat op Britse grond al heel wat teweeg bracht. Dat is ook niet zo gek . . .

Veel bandnamen in zo’n kort stukje tekst, zegt u? Dat kan zo zijn, maar ieder nummer op Man Vs. Monster doet wel ergens aan denken. Wat absoluut niet wil zeggen dat Fighting With Wire geen interessante plaat heeft gemaakt. Integendeel, opener Cut The Transmission is bijvoorbeeld een bijzonder prettig nummer, waarin zanger Cahir O’Doherty op indrukwekkende wijze met zijn nasale, Dave Grohl-achtige stem een contant gevecht lijkt te leveren met de schurende gitaren. Dat de muzikanten van Fighting With Wire al meer dan tien jaar in de muziek zitten – O’Doherty is ook gitarist in Jetplane Landing – mag geen verrassing zijn: Man Vs. Monster is een uitgebalanceerde plaat waar elke posthardcoreliefhebber wel iets van zijn gading in zal vinden.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: FIGHTING WITH WIRE - Man vs Monster (album) | OOR