album
Dance

Martinou

Martinou

NOUS’KLAER AUDIO

De Zweedse producer Martinou is te jong om The Psychick Warriors Ov Gaia bewust te hebben meegemaakt, maar luisterend naar Rift moest ik onmiddellijk terugdenken aan het invloedrijke debuutalbum van het Tilburgse collectief uit 1990.

Dezelfde bedwelmende hypnotiserende stijl, dezelfde organische aanpak in productie en dezelfde diepte in de grooves. Alles komt in cirkels, blijkt maar weer. Martinou maakt net als TPWOG dansmuziek om jezelf in te verliezen. House met doffe kicks die in midtempo door schemerige bossen razen terwijl melancholieke akkoorden op gepaste afstand meedrijven. Dat de in Malmö woonachtige Martinou een voorliefde voor de natuur heeft, blijkt ook uit het artwork van zijn mixen en eerdere singles. En anders hoor je het wel aan hoe organisch en warm alles op Rift klinkt. Geen scherpe hi-hats of schelle synths in tracks als Submerged of Rose Suffix, maar aaibare geluiden die je tegelijkertijd overtuigend richting dansvloer duwen. Wat een fantastisch debuut.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven
festival

Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven

'Goedemiddag Pukkelpop!' Zo verwelkomt presentator Luc Janssen opzettelijk de vroege oudere jongeren in de tent genaamd YEAH YEAH, een van ...
Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard
concert

Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. De twee concerten die Pixies deze week in de Melkweg geven ...

Recensie: Martinou - Martinou (album) | OOR