album
Dance

BOYS NOIZE

Mayday

BNR/NEWS

Voorheen had je bij Boys Noize binnen drie nummers een bloedneus. Op zijn vierde album Mayday krijg je direct in opener Overthrow al rake klappen van de immer hypernerveuze Duitser. Voor subtiel en lekker rustig opbouwen ben je bij Alex Ridha nog steeds aan het verkeerde adres . . .

Al leken twee van de drie singles die voor dit album uit zwommen toch een koerswijziging te suggereren: retestrakke speedgarage (huh?!) op het door Remy Banks gezongen Euphoria en Modeselektor-meets-Moloko-pop op Starchild, het liedje dat de Duitse danceproducer samen met Poliça-zangeres Channy Leaneagh schreef. Ridha heeft iets met damesstemmen, want eerder deed hij ook al mooie dingen met Feists My Moon My Man (terug te vinden op zijn remixalbum uit 2011). Elders stuurt Ridha zijn machines weer flink in het rood, regent het drumrolls en kleuren je knokkels al snel wit. Het is dansmuziek voor de massa die uitgekeken is op de voorspelbare EDM en tegelijkertijd een onverlicht steegje niet schuwt. Boys Noize sampelt schaamteloos Los Nin?os Del Parque (culthit in de grimmige jaren tachtig) en trekt hiphopwonderboy Hudson Mohawke binnenboord voor wat larger than life-akkoorden in afsluiter Birthday. Na afloop smeek je om het zuurstofmasker.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic
festival

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic

Voor festivalbezoekers die gelukszoekers zijn viel er zaterdag wel heel veel te halen op TW Classic. Wat kan een dagje ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...
Fans trekken The Specials erdoorheen in Paradiso
concert
the special

Fans trekken The Specials erdoorheen in Paradiso

Nee, de voortekenen zijn niet echt heel goed te noemen. Sterker, we houden een beetje ons hart vast voor het ...

Recensie: BOYS NOIZE - Mayday (album) | OOR