album
Dance

BOYS NOIZE

Mayday

BNR/NEWS

Voorheen had je bij Boys Noize binnen drie nummers een bloedneus. Op zijn vierde album Mayday krijg je direct in opener Overthrow al rake klappen van de immer hypernerveuze Duitser. Voor subtiel en lekker rustig opbouwen ben je bij Alex Ridha nog steeds aan het verkeerde adres . . .

Al leken twee van de drie singles die voor dit album uit zwommen toch een koerswijziging te suggereren: retestrakke speedgarage (huh?!) op het door Remy Banks gezongen Euphoria en Modeselektor-meets-Moloko-pop op Starchild, het liedje dat de Duitse danceproducer samen met Poliça-zangeres Channy Leaneagh schreef. Ridha heeft iets met damesstemmen, want eerder deed hij ook al mooie dingen met Feists My Moon My Man (terug te vinden op zijn remixalbum uit 2011). Elders stuurt Ridha zijn machines weer flink in het rood, regent het drumrolls en kleuren je knokkels al snel wit. Het is dansmuziek voor de massa die uitgekeken is op de voorspelbare EDM en tegelijkertijd een onverlicht steegje niet schuwt. Boys Noize sampelt schaamteloos Los Nin?os Del Parque (culthit in de grimmige jaren tachtig) en trekt hiphopwonderboy Hudson Mohawke binnenboord voor wat larger than life-akkoorden in afsluiter Birthday. Na afloop smeek je om het zuurstofmasker.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: BOYS NOIZE - Mayday (album) | OOR