album
Dance

LES SINS

Michael

COMPANY/KONKURRENT

Na drie albums als Toro Y Moi was Chaz Bundick toe aan een uitstapje. En dat leidde hem naar de dansvloer. Althans, zo schaalt hij de muziek van zijn project Les Sins in. Niet dat je lekker kunt doordansen op Michael, tenzij je veel hinder van spasmes ondervindt tijdens het . . .

Als Les Sins verkent Bundick dan misschien veel dancestijlen, hij duikt niet kopje onder. En zo wordt Michael een vergaarbak van de elektronische muziek die Bundick kan waarderen, zonder daar veel aan toe te voegen. Hij heeft de techniek om het te reproduceren en het in te passen in zijn eigen muziektaal, maar daarmee behouden die stijlen nog niet hun kracht. Als Les Sins zich aan French house waagt, is het een slappere variant van French house en datzelfde geldt voor electro of techno. Je moet zelfs nog aandachtig luisteren om de stijlen te herkennen, want het zit vaak verscholen onder de zichtbare hand van Bundick. Het is niet typisch Toro Y Moi wat er op Michael te horen is, maar een pseudoniem was niet eens strikt noodzakelijk geweest. Waarom zou hij onder zijn oude naam deze muziek niet kunnen maken? Of was hij zelf ook niet helemaal zeker van de kwaliteit van dit materiaal? Een matig geslaagd uitstapje.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: LES SINS - Michael (album) | OOR