album
Pop

Meindert Talma

Minna

EXCELSIOR/V2

Voor de derde keer waagt de Noordelijke provinciaal Meindert Talma zich aan een elftal liedjes over de mooiste bijzaak in het leven: voetbal. Die klinken ook precies elf keer spannender dan de afloop van de Nederlandse eredivisie de komende jaren. Talma wil namelijk wel nog eens een vreemde pass geven of een mindere speler opstellen.

Natuurlijk geniet ook hij van Frenkie de Jong tijdens een trainingssessie met Messi, of het spel van Ronald de Boer, een van de godenzonen die houdt van het gewone. Maar behalve voor Kuijt, Robben, Depay en Van Hanegem (De Kromme Huilt) heeft hij ook oog voor onverwachte spelers. Titelsong Minna is bijvoorbeeld een eerbetoon aan Humphrey Mijnals, de eerste speler van Surinaamse afkomst die het Nederlands Elftal haalde. Mooi is ook de ode aan Ed de Goey. En Talma zou Talma niet zijn als hij niet onthouden had dat Simon Tahamata ook de naam was van de bruine cavia in Avro’s Wie-kent-kwis. De opmerkelijkste naam in zijn elftal is die van Eric Idema. Wie? Idema is een geboren Emmenaar en CEO van Easy Toys, sponsor van FC Emmen. ‘Waarom zou zo’n KNVB zich in vibratorsnaam druk maken om de webshop van een pleziergoederenboer?’ En zo is het maar net. ‘Op een vibrator en een ouwe voetbalschoen wordt FC Emmen ooit nog eens kampioen.’ Laten we ‘t hopen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: Meindert Talma - Minna (album) | OOR