album
Pop

Mister And Mississippi

Mirage

V2

Wie al even niet meer heeft geluisterd naar Mister And Mississippi weet niet wat ‘m overkomt. De band debuteerde vier jaar terug met een prachtig titelloos album vol sprookjesachtige folkliedjes. Daar hadden ze er gemakkelijk meer van kunnen maken, maar één plaat later mocht het al helemaal anders.

Om de fraaie songs van opvolger We Only Part To Meet Again werden ondoordringbare gitaarmuren à la Editors gebouwd. Ook die stijl stond de groep goed en bracht ze tevens langs grotere concertzalen. Desalniettemin gooit Mister And Mississippi het op Mirage weer over een heel andere boeg. Album numero drie is een licht-psychedelische popplaat die duidelijk werd geïnspireerd door de betere indie- en dreampop van vandaag. Zo zijn de borrelende baslijnen in het titelnummer afgekeken van Tame Impala en doet Maxime Barlags vervormde zang denken aan de stemmen van Victoria Legrand (Beach House) en Tegan & Sara. Gitaren en andere ‘natuurlijke’ instrumenten zijn daarnaast grotendeels vervangen door synthesizers, waarmee de band volop voor een futuristisch thema gaat. Het is gezien de folky geschiedenis van Mister And Mississippi even grinniken wanneer je de tweedelige ruimteopera Interstellar Love voor het eerst hoort. Maar eenmaal gewend aan alle stijlwijzigingen blijkt Mirage gewoon weer een topplaat zoals z’n voorgangers, vol songs die zowel catchy als bloedmooi zijn.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ayreon

Het wondere universum van Ayreon

Uitgesloten was het; dat Arjen Lucassen de muziek van zijn progmetalproject Ayreon ooit zou vertalen naar een livesetting. Dat maakte ...
nieuws
Eddie Vedder

Eddie Vedder speelt met straatmuzikanten

Het moet je hart even stil doen staan: een verzoek om te jammen met Eddie Vedder. Het gebeurde een straatmuzikant ...
album
Angus & Julia Stone

Snow

Angus Stone heeft zijn eigen studio. De Belafonte heet ie, vernoemd naar de boot in Wes Andersons The Life Aquatic ...