album
dance

Buscemi

Mistral Du Sud

LES DISQUES DU CRÉPUSCULE/ KONKURRENT

Slimme zet van het label Les Disques Du Crépuscule om het negende album van de Belgische dj/producer Buscemi aan het begin van de zomer uit te brengen. Alleen al door de titel waan je je direct in het zuiden van Frankrijk. De muziek sluit perfect bij deze gedachte aan. Buscemi (Dirk Swartenbroekx) begon zijn carrière eind jaren negentig, toen de Ibiza-loungemuziek zijn hoogtepunt naderde. Zijn werk klonk echter anders en veel diverser, en dat is nog steeds goed te horen op dit album.

De openingstrack is nog wel vrij traditioneel downtempo, maar in de rest van de nummers gaat het tempo omhoog en verdwijnen de loungeinvloeden meer naar de achtergrond. Hierbij heeft Buscemi de hulp ingeroepen van veel verschillende vocalisten. Zo hebben de twee tracks met de Braziliaanse Tai een heerlijke bossanova-sfeer. In La Bella Rosa is een zwoele Italiaanse stem te horen en I Met The Devil zorgt met een openingstekst in het Vlaams voor een vervreemdende sfeer. Meest verrassend is de aanwezigheid van Steve Ignorant, zanger van de anarchistische punkband Crass. Zijn nummer klinkt rauw en ritmisch, met een ouderwets acid-intermezzo à la Jack The Tab. Buscemi zorgt met zijn gevarieerde, aan lounge gerelateerde muziek voor een ideale soundtrack voor de zomer van 2021.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
De laatste dans van De Dijk in Ziggo Dome
concert
de dijk

De laatste dans van De Dijk in Ziggo Dome

'De laatste kans om De Dijk te zien', zo werd de eerste Ziggo Dome-show aangekondigd. Vervolgens ging er nóg zo'n ...

Recensie: Buscemi - Mistral Du Sud (album) | OOR