album
roots

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats

Tearing At The Seams

STAX/CAROLINE/UNIVERSAL

Nathaniel Rateliff vond zich zo’n vijf jaar geleden opnieuw uit, toen hij transformeerde van Americana-singer-songwriter naar rock & soulman. Debuut Nathaniel Rateliff & The Night Sweats en dampende optredens bezorgden de Amerikaan in 2016 een doorbraak. Daar heeft de gospelachtige en pakkende single S.O.B. natuurlijk fors aan bijgedragen.

Zo’n publiek-omverblaas-nummer staat er niet op Rateliffs tweede met The Night Sweats opgenomen album Tearing At The Seams. Maar ook nu weet emotiezanger Rateliff (39 inmiddels) met slimme vocale aansporingen in te spelen op zijn publiek. Dat krijgt stampsoul, popsoul en vette blazersfunk voorgeschoteld. In het lawaaierige Intro klinken Rateliff en zijn band als een op hol geslagen Sam & Dave. In andere nummers dienen namen als Otis Redding, Sam Cooke en Van Morrison zich aan. En dat allemaal op een plaat met drie heerlijk bemoeizuchtige blazers (waarvan er eentje notabene Wild heet) en organist Mark Shusterman, die als een alerte shorttracker in allerlei gaten duikt en winnend over de finish komt. Tearing At The Seams is een energieke bandplaat met materiaal dat het ongetwijfeld fantastisch gaat doen tijdens de concerten van dit hete achttal, dat grossiert in vitaliteit en rock & soul levert van hoog niveau.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Recensie: Nathaniel Rateliff & The Night Sweats - Tearing At The Seams (album) | OOR