album
roots

Neil Young

Songs For Judy

REPRISE/WARNER

Van weinig musici zijn er zoveel liveplaten verschenen als van Neil Young. Songs For Judy is het zestiende officiële podiumalbum en dan zijn er nog tig bootlegs. We klagen niet, want de Canadees is live nogal eens een attractie.

Songs For Judy is een 22 liedjes tellende compilatie van akoestische soloversies die in november 1976 in diverse Amerikaanse steden zijn opgenomen. Songs For Judy begint desastreus, met veel geleuter van Young. Hij heeft het over Judy Garland die hij backstage was tegengekomen. De Amerikaanse zangeres/actrice is de Judy uit de titel van een Americana-album met veelal bekende composities en het niet eerder regulier verschenen No One Seems To Know, dat goed op Journey Through The Past had gepast. Het is een van de stukken waarin Young zich bedient van een piano. De meeste liedjes speelt hij met een akoestische gitaar en geregeld een mondharmonica. Mellow My Mind doet hij met een banjo. Hofleverancier met vier tracks is Harvest, een van ’s mans topplaten. Notoire Young-adepten zullen ongetwijfeld Songs For Judy aan hun collectie toevoegen, al was het maar vanwege No One Seems To Know. Voor minder hartstochtelijke fans biedt deze geschikte verzameling veel luistergenot met nummers als het trieste The Losing End en het controversiële Campaigner. Na het intensere Roxy: Tonight’s The Night Live is Songs For Judy de tweede bonafide liveplaat van Young in 2018.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Recensie: Neil Young - Songs For Judy (album) | OOR