indie

La Luz

News Of The Universe

SUB POP/KONKURRENT

In het persoonlijk leven van bandleider Shana Cleveland volgden geluk (haar eerste kindje) en drama (de diagnose borstkanker) elkaar rap op. Uit de ontstane ravage werd dit album opgetrokken. Ik had het er eerlijk gezegd niet uit gehaald, op mij maakt La Luz dezelfde opgewekt-dromerige indruk als altijd, maar met die kennis ga je toch anders naar zo’n plaat luisteren.

‘We’ll be fine, just take your time’, klinkt het in Strange World. Die songtitel verraadt natuurlijk ook het een en ander. Ik kan me goed voorstellen dat je met tranen in je ogen naar dit album luistert, maar ondanks de vele melancholische intermezzo’s en mineurakkoorden word ik er vooral heel vrolijk van. Dat komt in de eerste plaats door de geweldige harmonische samenzang. Hoera voor koortjes. Dan zijn er talloze goede ideeën, groot en klein, van de flamenco-achtige handclaps aan het einde van Dandelions tot de perfect geplaatste keyboardsolo in Good Luck With Your Secret. Slaapliedje (?) Close Your Eyes luidt de tweede helft van de plaat in, die een stuk ingetogener klinkt en wat mij betreft tamelijk ongeïnspireerd. Alleen het ultrakorte slotliedje is in al zijn eenvoud erg fraai. Ook daarbij kun je prima in slaap vallen, maar dan vredig, niet verveeld.

Koop op vinyl
Koop op cd

Nieuwsbrief

Laat hier je mailadres achter en wij houden je op de hoogte met recensies, interviews en concertverslagen en hebben geregeld mooie winacties. Elke vrijdag in je mailbox!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm nu in onze shop of lees digitaal
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop of lees digitaal

Nothing But Thieves, Keane, The Analogues, S10, Palaye Royal, Stanley Donwood & Thom Yorke, Jane’s Addiction, Mdou Moctar, Arooj Aftab ...
Het beste van Best Kept Secret 2024: de ware headliners spelen in tenten
best kept secret

Het beste van Best Kept Secret 2024: de ware headliners spelen in tenten

Zijn we klaar? Heeft St. Paul het licht al uitgedaan? Dan is het tijd om terug te blikken op Best ...
Win! Tickets voor de secret show van Eefje de Visser in Rotterdam
winactie
eefje de visser

Win! Tickets voor de secret show van Eefje de Visser in Rotterdam

Eefje de Visser bereidt zich voor op de festivalzomer met een unieke show op een nog geheime locatie in Rotterdam ...

Recensie: La Luz - News Of The Universe