album
Dance

JORIS VOORN

Nobody Knows

Wie Joris Voorn anno 2014 nog een aanstormend talent noemt, heeft niet goed opgelet. De Rotterdamse Amsterdammer verzamelde de afgelopen jaren belachelijk veel airmiles met dj-gigs in Azië, de VS en Ibiza. Zijn twee platenlabels Green en Rejected staan er florissant bij en ook als producer verkeert Voorn in . . .

Daarop combineerde de danceproducer elementen uit de minimal van Philip Glass met de hypnotiserende deephouse van Âme en de dancepop van The Whitest Boy Alive. De bedrieglijk simpele dansplaat domineerde afgelopen winter maandenlang de clubs. Op Nobody Knows, opvolger van From A Deep Place (2007), zet Voorn die kruisbestuiving ook op de lange baan in. Hij is slim en creatief genoeg om te weten dat zijn fans niet zitten te wachten op tien techhousekneiters op langspeelformaat en openstaan voor avontuur binnen de vierkwartsmaat, maar wel Ringo in de tracklist willen zien. De overige elf nummers op dit derde Joris Voorn-album laveren langs deephouse, techno en pop, waarbij gastrollen zijn weggelegd voor Ninja Tune-zangeres Kid A (bekend van singles met Agoria en Throwing Snow), Voorns vader en beroepsmompelaar Matthew Dear. Het door hem gezongen Homeland illustreert goed hoe breed georiënteerd Voorn is. Dit is dansmuziek die makkelijk een brug slaat naar de mainstream zonder de clubscene te verloochenen. Dat is knap, als je dat kan.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: JORIS VOORN - Nobody Knows (album) | OOR