album
Hiphop

FRESKU

Nooit Meer Terug

TOP NOTCH/UNIVERSAL

Twijfel, zelfhaat, zelfspot, humor, intelligentie, angst, kwetsbaarheid, sociale bewogenheid – het is zoals we Fresku kennen sinds de albums Fresku en Maskerade. Op Nooit Meer Terug vervolgt hij de koers die . . .

Dat gaat ook niet veranderen: het zou een verrassing zijn als zijn volgende album gevuld zou zijn met braggen en boasten (ook al zou hij het prima kunnen). Je vraagt je zelfs af hoe lang Fresku dit vol gaat houden. Hij wil wel, maar zijn belangrijkste prioriteit is zijn dochter, rapt hij. Teemong is wederom de vaste partner in de studio, het winnende team is niet veranderd. Met Kreeft, Nooit Meer Terug en Zo Doe Je Dat heeft Fresku ook de tracks die in theorie op de radio kunnen worden gedraaid, al legt hij op laatstgenoemd nummer juist uit dat dit niet snel zal gebeuren. Zo legt hij wel vaker de vinger op de zere plek, zonder te vervallen in dom geroep. Bonustrack Angst (‘Zou ik Charlie zijn, was ik mezelf niet’) is een sterke toevoeging aan de discussie over racisme en de vrijheid van meningsuiting. Zoals de singles klinken, zo klinkt ook het andere materiaal. Het album is geen grote koerswijziging ten opzichte van Maskerade. Zo goed als dat album was, zo goed is Nooit Meer Terug ook, dus dat gebrek aan grote verandering kan niemand als een probleem zien. We roepen het nog maar eens: Fresku voor altijd!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: FRESKU - Nooit Meer Terug (album) | OOR