album
Dance

ELLEN ALLIEN

Nost

BPITCH CONTROL/NEWS

‘This is not a mind trip, this is a body journey’. Ellen Allien kent haar klassiekers. De Berlijnse technodame opent haar zevende soloalbum Nost met een regelrechte ode aan haar landgenoten Air Liquide, die met hun triptechno begin jaren negentig de val van de muur feestelijk begeleidden.

House en techno vormden destijds de belangrijkste soundtrack bij die historische gebeurtenis. Mevrouw Allien loopt lang genoeg mee om zich dat te herinneren. Haar nieuwe album draait dan ook grotendeels om nostalgie. Techno was destijds niet alleen bedoeld om jezelf in te verliezen, maar ging ook over het openen van nieuwe deuren, het maken van nieuwe vrienden. De techno op Nost is eerlijk en rechtdoorzee, zonder simplistisch te zijn. Tracks met titels als als Jack My Ass, Stormy Memories en MMA zijn gebouwd met een handvol elementen. Een dikke baslijn, een goede synth-hook en een kickdrum waar je minutenlang glimlachend tegen kunt leunen. Sporadisch pakt Allien de microfoon, maar meer dan het roepen van een titel (‘Physical’) is haar vocale bijdrage niet. Met Nost spoelt de Duitse dame de bittere smaak weg die de pretentieuze voorganger LISm achterliet. Nost proeft eveneens bitter, maar dan op een goede manier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: ELLEN ALLIEN - Nost (album) | OOR