album
rock

Nothing But Thieves

Broken Machine

RCA/SONY MUSIC

‘Hoog tijd dat Nothing But Thieves er een paar knallers bij gaat schrijven’, noteerden we vorig jaar na het optreden van de Britten op Down The Rabbit Hole. En ziehier, tweede plaat Broken Machine geeft ons tracks als Amsterdam, I Was Just A Kid en I’m Not Made By Design. Stuk voor stuk nummers met refreinen die een grote zaal of festivalweide kunnen laten ontploffen.

Die gedachte lijkt dan ook de drijvende kracht achter Broken Machine: Nothing But Thieves richt zich op de stadions. Gezien de explosieve groei die de band doormaakt (in twee jaar van de Charlie naar de Alpha op Lowlands), zou dat zomaar eens kunnen lukken met die stadions. En waar de nummers op het debuut van twee jaar terug wel erg veel gelijkenissen vertoonden met de grote rockcollega’s van Muse, hebben de Britten nu een origineler geluid gevonden. Met in ieder nummer wel een fijne hook of een meezingbaar zanglijntje. Tel daarbij de indrukwekkende uithalen van frontman Conor Mason, die ook in de rustigere tracks (zoals Sorry en het geslaagde Particles) groots weet te klinken. Het resultaat is een knappe, gelikte rockplaat. Wij kijken alvast uit naar die stadions.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
concert
Kaleo

Kaleo kampt met geloofwaardigheids-probleem

‘Looked the devil in the eye. The devil’s gonna make me a free man’, begint Jökull Júlíusson, frontman van Kaleo ...
nieuws
Stone Temple Pilots

Stone Temple Pilots verwelkomen nieuwe zanger

De Stone Temple Pilots zijn weer actief. Gisterenavond presenteerde de band een nieuwe zanger. Zijn naam is Jeff Gutt, bekend van de ...