album
DANCE

STARKEY

Orbits

CIVIL MUSIC/NEWS

Als we het succes van een danceplaat mogen afmeten aan het gemak waarmee we er de rest van de OOR-redactie mee op de kast krijgen, dan is deze derde van Starkey een klapper van jewelste. Man man, wat worden ze hier gek van deze plaat! En man, wat is . . .

Het is pure bombast, met groteske sciencefictionreferenties en pompeuze Vangelis-synths, gemaakt voor grote soundsystems in Amerikaanse auto’s. De spaarzame rustpuntjes, zoals G V Star (Part 1) met ietwat onbenullige autotunezang, lijken enkel bedoeld om daarna weer dubbel zo hard erin te kunnen komen. Met G V Star (Part 2) in dit geval, een van de voltreffers van deze plaat, die op z’n best is als de beats zo lomp en langzaam mogelijk beuken, de bassen de speakers stuk dreigen te blazen en de sirenes ook bij de buren afgaan. Onversneden hardcore kortom, zonder flauwekul om ‘ook in de huiskamer overeind te blijven’. Wie een week na Lowlands (waar HudMo nog moest afzeggen) getuige was van de verpletterende liveshow van TNGHT tijdens Lockdown, kent de potentie van deze nieuwe dansmuziek op de festivals. Voor de komende zomer kunnen we ook Starkey alvast noteren. Tot die tijd ga ik mijn collega’s nog maar eens pesten.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: STARKEY - Orbits (album) | OOR