album
ROCK

DEAD BY SUNRISE

Out of Ashes

WARNER BROS./WARNER

Chester Bennington kijkt tevreden uit het raam van zijn villa. Buiten staan zijn auto’s te blinken in de zon, zijn vrouw – een voormalig Playboy-model – ligt lekker aan het zwembad en de laatste plaat van zijn bandje Linkin Park ging wereldwijd 3,3 miljoen keer over de . . .

Niet slecht voor een voormalig hamburgerbakker. Chester pakt een van zijn auto’s en rijdt naar de studio. Daar is hij met zijn hobbyproject Dead By Sunrise een plaat aan het opnemen. Gewoon, voor de lol. Vandaag mag hij zijn vocalen inzingen. ‘Sometimes I cry / Sometimes I feel like I want to die.’ Hij moet er zelf ook een beetje om lachen. Maar ja, de fans verwachten nou eenmaal een plaat over the struggle of life. En dus gaat ie verder: ‘I’m so tired / There has got to be an end to the pain I feel.’ Moe wordt Chester vooral van zijn vier kinderen, die maar blijven zeuren om een nieuwe spelcomputer. ‘Er moet nog wel een liefdesliedje op hoor,’ roept een van de bandleden van Julien-K (die samen met Bennington Dead By Sunrise vormen). En dus zingt Chester: ‘My heart burns like the sun / As our flesh becomes one.’ Zo, dat staat er ook weer op. ‘Spelen jullie er maar wat muziek bij,’ roept hij zijn maten toe. En zo staat Out Of Ashes vol zouteloze poprocksongs en hopeloos gedateerde grunge. Een light-versie van Linkin Park, meer is het niet.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Grohl reageert op aanklacht van 'Nevermind-baby'
nieuws

Grohl reageert op aanklacht van ‘Nevermind-baby’

Dave Grohl heeft (heel kort) gereageerd op de aanklacht van Spencer Elden, die als baby op de cover van 'Nevermind' ...

Recensie: DEAD BY SUNRISE - Out of Ashes (album) | OOR