album
Indie

PANDA BEAR

Panda Bear Meets The Grim Reaper

DOMINO/V2

Met moederschip Animal Collective schiet hij al negen albums lang alle kanten op en wanneer Panda Bear in z’n uppie aan de slag gaat, weet je al helemaal niet wat je kunt verwachten. Neem het onbehaaglijk intieme Young Prayer uit 2004, rechtstreeks uit het hart op de plaat vastgelegd . . .

Het eerste deel moet het hebben van de krachtige songs. Vooruitgesnelde single Mr Noah voorop, met die over elkaar heen tuimelende vocalen die Panda Bears handelsmerk zijn geworden, vakkundig uitgesmeerd over een gortdroge hiphopbeat. Boys Latin is ook zo’n prijsnummer, een vergeten echoput op vroege Kraftwerk-elektronica. Dit is ongrijpbaarheid voor de massa – dat bedoel ik niet lullig, dankzij Alt-J kan de massa tegenwoordig heel veel hebben. Toch zullen we Panda Bear niet snel in de HMH zien. Al snel gaat de drumcomputer aan de kant om plaats te maken voor geestverruimende arpeggio’s (Tropic Of Cancer, Lonely Wanderer) en staccato synths (Selfish Gene). Panda Bear sluit zijn vijfde symfonie af met Acid Wash, een soort zondagochtendpolonaise, een kruising tussen Nederland Zingt en de Gebroeders Ko. Er is in deze hele wereld maar één persoon die daarmee wegkomt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
In memoriam: afscheid van Chris Cornell (1964-2017)
5 jaar geleden
SOUNDGARDEN

In memoriam: afscheid van Chris Cornell (1964-2017)

De stem van Chris Cornell bewijst in de filmpjes nog steeds waarom hij tot de beste rockzangers van onze moderne ...
Tool staat op in Ziggo Dome
concert
tool

Tool staat op in Ziggo Dome

‘I’m 58 and I’m standing up!’ Veel zegt Maynard James Keenan donderdagavond niet, in de uitverkochte Ziggo Dome. Zo zijn ...

Recensie: PANDA BEAR - Panda Bear Meets The Grim Reaper (album) | OOR