album
rock

Floor Jansen

Paragon

EIGEN BEHEER

Het zijn de laatste tijd bewogen jaren geweest voor Floor Jansen. Op professioneel vlak is ze sinds haar deelname aan De Beste Zangers in 2019 in een stroomversnelling geraakt die zijn weerga niet kent. Haar versie van Phantom Of The Opera met Henk Poort gaf haar de landelijke bekendheid die er als frontvrouw van de Finse symfonische metalband Nightwish nog niet was gekomen en dat leidde weer tot vele grote optredens, onder meer op Pinkpop (zowel solo als met Nightwish).

Op persoonlijk vlak werd ze vorig najaar gediagnosticeerd met borstkanker, waar ze na een succesvolle operatie gelukkig weer van herstelde. Nu is daar dan haar solodebuut Paragon, de beoogde kroon op haar zegetocht. Een album waarop Jansen haar indrukwekkende vocale bereik volop laat horen, maar waarop – eerlijk is eerlijk – verder niet zo heel veel interessants gebeurt. We horen hier bijna alleen maar powerballads, met teksten die ongetwijfeld persoonlijk zijn, maar ook wat aan de generieke kant. Enkel het toepasselijk getitelde Comes Full Circle en sommige van de climaxen van de nummers brengen Jansens metalroots nog een beetje in herinnering. Verder is dit een gelikte poprockplaat met maar weinig écht memorabele momenten. De zegetocht zal er niet minder om worden.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van King Of ...
Hit Me Hard And Soft
pop
Billie Eilish

Hit Me Hard And Soft

Hit Me Hard and Soft – waar hebben we dat eerder gehoord? Ik moest zomaar denken aan de titeluitleg van ...
TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows
jubileum

TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows

TivoliVredenburg opende tien jaar geleden haar deuren. We vieren het verjaardags­feestje mee met een terugblik in tien memorabele concerten ...

Recensie: Floor Jansen - Paragon