album
Pop

OZARK HENRY

Paramount

SONY MUSIC

Piet Goddaer noemt Paramount het meest prestigieuze project uit zijn bijna twintigjarige carrière. Het Nationaal Orkest van België nodigde Ozark Henry uit om hun 75-jarig bestaan glans te geven met een samenwerking. Zonder zijn band; alleen het 90-koppige orkest en de naakte stem van Piet Goddaer en . . .

Naast drie concerten nam het gezelschap ook vijftien tracks op. Daarbij één cover: We Can Be Heroes van Goddaers held David Bowie. Het eigen werk van Goddaer stamt uit bijna zijn gehele carrière. Radio (7.1.23.19.11.5.13.31) komt van zijn tweede album This Last Warm Solitude (1998), maar er zijn ook stukken van Birthmarks (2001), The Soft Machine (2006) en Hvelreki (2010). Het best vertegenwoordigd is Sailor Not The Sea (2004), met vier stukken, waaronder het destijds met Joost Zweegers (Novastar) geschreven At Sea. Goddaer componeerde tevens speciaal nieuwe stukken, maar ook de oudere, door Arnould Massart voor orkest bewerkte stukken doorstaan de metamorfose met glans. Voor Goddaer is de symfonische interpretatie een droom die uitkomt. Zijn vader was klassiek componist. Paramount verschijnt behalve digitaal en op de normale geluidsdragers ook via Pure Audio Blu-ray (stereo, 5.1 en 9.1 Auro-3D-mix). Vooral geluidsfreaks kunnen hun lol op met die door Ronald Prent in de Wisseloord Studio’s vervaardigde, door multi-Grammy-winnaar Darcy Proper gemasterde Auro-3D-mix.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

Recensie: OZARK HENRY - Paramount (album) | OOR