album
pop

Paul Simon

In The Blue Light

SONY MUSIC

Paul Simon is klaar. Het oeuvre geschreven, de laatste concerten (bijna) gedaan. Wat rest is the sound of silence, zou je denken. Maar toch is er nog een nieuw album: In The Blue Light.

Hiervoor heeft hij een aantal songs waarover hij om een of andere reden niet tevreden was, opnieuw opgenomen. Sommige hebben daarbij een ander arrangement gekregen, andere worden simpelweg meer ingetogen vertolkt. Of het ook betere versies zijn, daarover kun je per liedje discussiëren. De 76-jarige Simon is minder krachtig bij stem dan toen hij destijds How The Heart Approaches What It Yearns, One Man’s Ceiling Is Another Man’s Floor en Pigs, Sheep And Wolves voor het eerst opnam. Tijdens de recente afscheidsconcerten was René And Georgette Margritte With Their Dog After The War in een fraai arrangement met strijkers en blazers al een hoogtepunt. Dat is het hier ook. Zoals ook The Teacher en Darling Lorraine hier beter uit de verf komen. Met Some Folks Lives Roll Easy, waarin de zanger aanklopt bij de hemelpoort, heeft het album en daarmee het oeuvre een passende afsluiter.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
Simulation Theory
album
Muse

Simulation Theory

De tijd dat de internationale pers laaiend enthousiast stond te wachten op een nieuw album van Muse is al een ...
The Beatles (The White Album)
album
The Beatles

The Beatles (The White Album)

In februari 1968 trokken The Beatles naar Rishikesh in India om daar deel te nemen aan een cursus meditatie bij ...

Recensie: Paul Simon - In The Blue Light (album) | OOR