album
pop

Paul Simon

In The Blue Light

SONY MUSIC

Paul Simon is klaar. Het oeuvre geschreven, de laatste concerten (bijna) gedaan. Wat rest is the sound of silence, zou je denken. Maar toch is er nog een nieuw album: In The Blue Light.

Hiervoor heeft hij een aantal songs waarover hij om een of andere reden niet tevreden was, opnieuw opgenomen. Sommige hebben daarbij een ander arrangement gekregen, andere worden simpelweg meer ingetogen vertolkt. Of het ook betere versies zijn, daarover kun je per liedje discussiëren. De 76-jarige Simon is minder krachtig bij stem dan toen hij destijds How The Heart Approaches What It Yearns, One Man’s Ceiling Is Another Man’s Floor en Pigs, Sheep And Wolves voor het eerst opnam. Tijdens de recente afscheidsconcerten was René And Georgette Margritte With Their Dog After The War in een fraai arrangement met strijkers en blazers al een hoogtepunt. Dat is het hier ook. Zoals ook The Teacher en Darling Lorraine hier beter uit de verf komen. Met Some Folks Lives Roll Easy, waarin de zanger aanklopt bij de hemelpoort, heeft het album en daarmee het oeuvre een passende afsluiter.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
OOR Tipt: Left Of The Dial
achtergrond
SONS

OOR Tipt: Left Of The Dial

Left Of The Dial is de laatste aanwinst binnen de Nederlandse verzameling van showcasefestivals. Het Rotterdamse evenement biedt een spannende ...

Recensie: Paul Simon - In The Blue Light (album) | OOR